KK

SMART CITY VISION

“The smartest City in the world…”

-Sikrer en bæredygtig fremtid for Emiraterne-

Dubai Smart City Vision

Emiren i Dubai – Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum – har en stærk vision om at gøre Dubai til den smarteste by i verden. Brugen af vedvarede energi er her en vigtig hjørnesten. Elektriske, flyvende og ubemandede drone taxier er blot et eksempel herpå.

Siden 2015 har det således været hans vision, at Dubai skal være meget fokuseret på vedvarende energi. Man har derfor annonceret, at denne branche er et endog meget vigtigt forretningsområde. Desuden opfodrer han hele den finansielle sektor til at støtte op om branchen. Det være sig eksempelvis med en attraktiv og billig lånefinansiering.

Sheikh Maktoum har endvidere forpligtet det statslige elselskab – DEWA – til at støtte op om hans vision. DEWA skal sørge for at diversificere sit energi mix ved hjælp af rene og vedvarende energikilder for herigennem at skabe en bæredygtig fremtid for Emiraterne.

Han opfordrer bygherrer til at installere sol paneler på alle flade tagkonstruktioner og forbinde disse til DEWA’s net for derigennem at generere elektricitet.

 

Smart City Vision

Hensigten er at forbruge så meget af den producerede strøm i den aktuelle bygning som muligt, og dernæst eksportere overskuddet til DEWA’s netværk. Dette har han gjort muligt ved at alle forbrugere i Dubai nu kan drage fordel af den såkaldte “Net Meetering Option”.

Den månedlige energiregning vil således kun afspejle den netto forbrugte energimængde af elektricitet. Hvis der i en faktureringsperiode “eksporteres” mere energi ud fra den enkelte bygning end “importeret”, vil den fakturerede værdi af elektricitet være nul. Overskydende elektricitet vil derefter blive vist som en kredit, som kan fremføres i den følgende faktureringsperiode.

I dag har Dubai’s “Smart City Vision” derfor gjort markedet for solenergi i Emiratet meget interessant. Sikret ved hjælp af Sheik Maktoum’s visioner, der nu er ført ud i livet.

Et godt knudepunkt for global handel

-Lighthouse Energy centralt beliggende i Dubais pulserende Business District-

Lighthouse Energy DMCC

Christian Betting er til daglig Administrerende Direktør for Lighthouse Energy DMCC. Firmaet er centralt beliggende i attraktive omgivelse i Dubai’s pulserende business område – Jumeirah Lakes Towers. Fra toppen på 33. sal og i en af de helt nye tårne, har man fin udsigt over verdens største menneskeskabte marina – Dubai Marina.
Lighthouse Energy DMCC fungerer som et internationalt selskab med hovedkontor i Dubai. Man fokuserer på langsigtede relationer med rådgivning indenfor vedvarende energikilder. Primært selvfølgelig i MENA-området, men også spændende nye markeder som Vietnam er kommet til.

Rådgivningen omfatter alle former for brug af vedvarende energi – dog specielt solenergi. Det være sig både indenfor egentlige sol parker men også tag baserede anlæg på eksempelvis parkeringspladser, hospitaler og skoler.

Herudover er intelligente og energibesparende LED-systemer et kærneområde.

Som bekendt fungerer Dubai for mange globale virksomheder som et naturlig knudepunkt for en ekspansiv handel med de afrikanske lande.

Dette har sammen med firmaets grønne profil resulteret i at man fra tid til anden også blevet inviteret med ombord i spændende vind projekter af developere fra denne del af verdenen.

Igennem de seneste 5 år hos Lighthouse Energy DMCC har Christian Betting været med til at opbygge et multinationalt team af kollegaer med en bred erfaring, viden og ekspertise inden for rådgivning omkring vedvarende energi.

Deres kompetencer og ekspertise omfatter hele paletten. Helt fra projektudviklingsfasen til den endelige aflevering og igangsætning.

Teamet bag Lighthouse Energy DMCC arbejder seriøst og målrettet – ikke mindst på det finansielle område.Dette sikrer den højeste kvalitet i gennemførelsen af ​​projekterne.

Tillid er således nøgleordet, når man vælger Lighthouse Energy DMCC som partner.

Stærke, langsigtede relationer er i fokus og firmaet samarbejder udelukkende med de førende producenter inden for blandt andet solenergi samt intelligente og energibesparende El-systemer.

Christian Betting’s forventning er den, at den grønne og vedvarende energi er kommet for at blive og vi fortsat vil se en meget stærk udvikling indenfor denne sektor – også i de kommende år.